Фани Пейчева – старши учител по английски език и Еразъм координатор в ПГМТ "Проф. Цветан Лазаров", след щателна селекция от страна на ЦРЧР, бе избрана, заедно с още две преподавателки от страната, да представят България в международен е-Twinning семинар за професионално развитие в Будапеща в периода от 12 до 14 май 2023 г., организиран от Националното звено за координация по дейност eTwinning към Центъра за развитие на човешките ресурси.

53 учители и представители на национални агенции от 14 държави: Австрия, Азърбейджан, България, Хърватия, Кипър, Грузия, Германия, Латвия, Ливан, Молдова, Холандия, Румъния, Сърбия, Словакия, са взели участие в семинара.

Г-жа Пейчева споделя, че за нея е голяма чест да участва в семинар от такава величина. Тя е имала възможност да сподели добри практики по програма "Еразъм+", на чиито проекти е координатор в ПГМТ, както и да презентира дейността на гимназията, да обмени нови идеи и създаде нови международни сътрудничества.

"Участието в международния семинар ме мотивира да работя все по- усърдно към създаването на нови интернационални проекти. Срещата ми с учители от други държави обогати и разшири кръгозора ми“, споделя Пейчева  Също така добавя, че от особена важност е владеенето и използването на модерни технологии и онлайн платформи, каквато е eTwinning.

Естествено, тe са средство за постигане на по-добри резултати, там - където традиционните средства не работят, но не са непременно цел, а по-скоро начин да мотивират учениците да учат по-задълбочено, да работят в екип, да осмислят наученото, да споделят онова, което създават с по-широка аудитория и възможност да изяват своя творчески потенциал.