Професионална гимназия по механоелектротехника и електроника в Бургас отново получи дарение от Бова Кар и BMW България. Учениците на гимназията вече ще могат да се упражняват, използвайки ново заряднo устройство за акумулаторни батерии за поддръжка на необходимото напрежение по време на диагностика и програмиране на автомобила, както и специализиран инструмент за оборудване и разоборудване на цилиндрови глави.

Практическата подготовка на учениците за работа с новите инструменти и оборудване е съпътствана от специално проведените им обучения на място.

За тези цели ПГМЕЕ разполага с чисто нов учебен автомобил BMW 330i xDrive, предоставен им през 2020 г. в рамките на програма на BMW Group. Заедно с диагностична апаратура и лаптоп, възпитаниците на гимназията имат възможност да симулират грешки в системата и да се научат да ги отстраняват.

Началото на съвместната работа на Бова Кар и Професионалната гимназия по механоелектротехника и електроника (ПГМЕЕ) в Бургас започва преди две години. Тогава учениците на механо-техникума за пръв път имат възможност да се учат от най-добрите специалисти в сферата, а именно от техниците и инженерите в Бова Кар. Учениците започват стаж в Бова Кар след препоръка от учител, като прекарват две седмици от лятото си в обучение. Резултатите сочат, че след стажа в Бова Кар, представянето на учениците значително се подобрява.

Бова Кар подкрепя специализираните училища в област Бургас и по този начин допринася за повишаване нивото на практически умения на учениците от средните специализирани училища. Прякото съдействие увеличава шансовете за реализация на учениците и е добър подход, който спомага за придобиване на реален опит в индустрията. Традиционно Бова Кар предоставя на специализираните училища по автотранспорт както автомобилни части с напречен разрез, така и функциониращи компоненти като например двигатели, гума с джанта, скоростна кутия, диференциали, фарове и голям брой части от интериора и екстериора, които се използват в учебния процес.