Професионалната гимназия по туризъм "Иван П. Павлов“ в Русе отбеляза своя патронен празник. Сред гостите на събитието беше и заместник областният управител Георги Георгиев.

"Вие успяхте да се утвърдите като адекватно на съвременните изисквания учебно заведение. През годините Професионалната гимназия по туризъм в Русе се превърна в предпочитано място за обучение, заради възможностите за отлична професионална реализация, а това от своя страна допринесе за нейния заслужен авторитет. Считам, че туризмът е от първостепенно значение за просперитета на региона ни, а отлично подготвените кадри тук са сред тези, които дават тласък за неговото развитие“, каза Георгиев в обръщението си към директора на училището Ренета Вълева.

Той пожела на учителите да бъдат все така всеотдайни и да мотивират своите възпитаници. "Продължавайте да работите за утвърждаването на модерното професионално образование, давайки възможност за придобиване на адекватни и приложими знания“, допълни заместник областният управител. "Вървете уверено по пътя си и преодолявайте с лекота трудностите. Вярвайте в себе си и смело следвайте мечтите си“, пожела Георгиев на учениците.

Сред гостите на събитието беше и заместник-кметът на Община Русе Енчо Енчев. Той сподели, че от много години е личен свидетел на успехите на училището и изказа благодарност на директора Ренета Вълева за цялостната подкрепа за развитието на учебното заведение.

"Гордеем се с Вашия труд и високите Ви резултати. Пожелавам Ви успешна реализация, защото имате прекрасна подготовка“, каза Енчев. Той пожела на учениците да бъдат упорити и мотивирани, будни, непримирими, креативни и целеустремени граждани. "Нека предизвикателствата бъдат трамплин за последващите Ви успехи“, заяви Енчев и отбеляза, че всеотдайният и упорити труд на преподавателите са ключа към успеха на учебното заведение в подготовката на следващото поколение професионалисти.

Към момента в русенската професионална гимназия по туризъм се обучават над 500 ученици в общо 20 паралелки от 8 до 12 клас. Възпитаниците на училището редовно участват в редица регионални и национални състезания и конкурси както по специализираните предмети, по които се обучават, така и в сферата на спорта. Те винаги са сред призьорите. Днес в училището, в което през тази година отбелязва 73 години от създаването си, учениците могат да избират да се обучават в редица съвременни специалности. Сред тях са "Кетъринг“, "Организация на хотелиерството“, "Организация на туризма и свободното време“, както и "Производство на кулинарни изделия и напитки“.

Празничната програма беше подготвена и изпълнена изцяло от възпитаници на училището. По традиция тя включваше много песни и танци, а също и представянето на няколко пиеси, чиято драматизация бе на настоящи ученици от училището, съобщи Областна администрация - Русе.