Овощната градина на България отваря врати за Празника на черешата, предаде репортер на "Фокус“. Празникът започва от днес и ще продължи до неделя, включително. В него ще участват повече от 200 производители, търговци и занаятчии от региона и от страната.

Тази вечер Празникът на черешата започва с кулинарно изложение, надяждане с череши, детска анимация и концертна програма. Десетки кулинари ще представят своите ястия и специалитети в надпреварата "Череши в кухнята", чиито гост водещ ще бъде Драгомир Драганов.

От 21.00 часа на сцената на площад "Велбъжд“ ще започне концерт с участието на Михаела Маринова и ТИНО.

Събитието се провежда ежегодно от 2008 година и се организира от Община Кюстендил, съвместно с Институт по земеделие.  Череши, черешови изделия и произведения на изкуството, черешова кулинария – всичко това е само част от Празника тази година.

Официалното откриване на празника е на 24 юни от 11.00 часа.

Елате в Кюстендил, за да преживеят очите и сърцата ви неповторимата радост от сладостта и красотата на черешата! За да видите уникални произведения на изкуството, сътворени с яркия плод, да чуете песни, вдъхновени от сладостта на черешите и предавани от поколения българи! За да вкусите опияняващи кулинарни шедьоври, създадени от ръцете на кюстендилските майстори.

Венцеслав ИЛЧЕВ