Ски зоната в Пампорово вече е отворена, предаде репортер на "Фокус“. Тя беше затворена от сутринта заради усложнената метеорологична обстановка и навалелият мокър сняг. Отворена е и ски зоната на Мечи чал.

Ето и какво съобщават от "Пампорово" АД:

"Моля да приемете нашите извинения за създаденото ви неудобство от неотварянето на ски зоната на Пампорово днес сутринта, което е направено с оглед вашата безопастност предвид неблагоприятните климатични условия – излялото се голямо количество дъжд от вчера и през нощта и факта, че няколко основни лифтови съоръжения бяха поразени от гръмотевици.

Извън това, бихме искали да ви информираме, че част от ски пистите – основните черни и червени писти и всички влекови съоръжения няма да работят през днешния ден, защото не бихме искали да правим компромис с вашата безопасност, предвид излелите се 36л/кв.м. дъжд.

Независимо, че отваряме ски писти: Снежанка №1 – Малката стена, Снежанка 1а – ръкава от ски писта 6 към Малка стена; Снежанка №6 – зелената от вр. Снежанка до долна станция на ПВЛ №5 – новия шестседалков лифт на Малина; Снежанка № 6а – т.нар Дельово дере – горната част на Снежанка №2 и включването й в ски писта Снежанка №6 и Снежанка №11, не препоръчваме ползването на зоната, защото снегът е изключително тежък и на места въпреки усилията да отводним зоните все още се е събрала много вода.

Работещите лифтови съоръжения за деня ще са: ПВЛ 1 - Автогара – х.Студенец; ПВЛ 2 –х.Студенец – вр.Снежанка; ПВЛ 5 – Малина – вр. Снежанка и ПВЛ 7 – Двата моста – вр. Снежанка. На ски зона Малина работят и двете пътеки за начинаещи и деца.

Молим, всички вас да проявите нужното разбиране, тъй като въпреки нашето желание, не можем да ви предоставим перфектни условия за ползване на ски зоната на Пампорово и правим това с желанието да ви осигурим все пак някакви сравнително безопасни условия за каране на ски и сноуборд.

ВНИМАНИЕ:

Предупреждаваме ви да бъдете изключително внимателни и да спазвате всички знаци и табели, които изискват да намалите скоростта или забраняват карането на определени писти. Това се налага, поради факта, че около долните станции за качване на лифтовете и на пресичането на няколко писти в по-ниските зони има много неоттекла се вода и е диста меко, предвид дъжда и навалелия отгоре мокър сняг.

От утре (13.02) ски зона Пампорово ще работи с нормално работно време! Очакваме ви", казват още от курорта.