Служители на РУ Лом и колегите им от РУ Кнежа разкриха извършители на отвличане на две момчета от гр. Лом, информираха от пресцентъра на ОДМВР-Монтана.

На 07.04.2023 г. в 17,55 ч. от ЕЕН 112 в РУ Лом постъпил сигнал от 68-годишна жителка на ломското село Сталийска махала, която съобщила, че същия ден около 17,30 ч. група мъже със сила и заплахи качили в лекотоварен автомобил внуците й, момчета на 19 г. и 16 г., след което напуснали района на селото и се отправили в неизвестна посока.

В резултат на проведените съвместни оперативно-издирвателни мероприятия от служители на РУ Лом и РУ Кнежа са установили извършителите -  4-ма криминално проявени жители на гр. Кнежа, обл. Плевен, на 23 г., 57 г., 45 г. и 49 г. Лекотоварният автомобил е спрян на територия на област Плевен, като всички мъже са приведени в РУ Кнежа за снемане на сведения. Двете момчета също са открити.

Работата по изясняване на случая и документиране на цялостната престъпна дейност на извършителите продължава в РУ Лом. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 142, ал. 2, т. 5, във вр. с чл. 142, ал. 1 от НК.