Отварянето на възловото кръстовище между улица "Димитър Талев" и булевард "Александър Стамболийски" в район "Южен" се отлага за неопределено време. Причината е, че при строително-монтажните работи по изграждането на южния обходен колектор са скъсани много подземни комуникации, сред които кабели за светофари, осветление и други оператори. Кръстовището няма да бъде отворено, докато не се възстанови подземната инфраструктура, предаде репортер на "Фокус". 

Кръстовището беше затворено за пътни превозни средства за срок от 1 месец - от 10 февруари до 10 март. От фирмата-изпълнител тогава увериха, че ще положат усилия да отворят пътя преди определения срок. Временната организация по безопасност на движението е обозначена с необходимите пътни знаци и указателни табели информират за обходните маршрути. Автомобилите, идващи от селищата в Родопската яка, е пренасочен от ул. "Димитър Талев" по ул. "Поручик Въльо Стефов".

Трафикът в район "Южен" може да се облекчи, ако се завърши реконструкцията на най-източната част на ул. "Даме Груев". Така колите ще се движат от надлез "Родопи" през готовия участък към "Братя Бъкстон" и вътрешните улички в микрорайона, докато се изчаква окончателното съдебно решение за събаряне на четирите сгради, които пречат на разширяването на "Даме Груев".