Екипите на Планинската спасителна служба в Троян са получили допълнителни дизелови печки. Това съобщиха от ПСС- отряд Троян на страницата си във Facebook.

От Планинската служба споделят колко необходимо е подобно оборудване, за да може спасителите да се сгреят след спасителни мисии, проведени при джд, сняг и студено време.

"Не веднъж се е случвало в края на спасителна акция да се върнем мокри или премръзнали с надеждата, че в колата ще се преоблечем и стоплим. Да, но загряването отнема време", пишат от отряда в Троян. 

От ПСС - отряд Троян благодарят за дарението от фирмата, която закупила печките и ги е подарила на спасителите. 

Целият пост:

Макар и зимата да е към своя край, нашите всъдеходи се сдобиха с допълнителни печки. Не веднъж се е случвало в края на спасителна акция да се върнем мокри или премръзнали с надеждата, че в колата ще се преоблечем и стоплим. Да, но загряването отнема време. Ценно време . Не рядко се налага да транспортираме и пострадалите до медицинско заведение или до място от, което линейка ще поеме случая. С помощта на тези устройства ще можем да разчитаме на бързо затопляне, когато най-много се нуждаем от това!

Планинска спасителна служба и в частност отряд Троян изказва своята благодарност към фирма “Калинел ЕООД", които закупиха тези дизелови печки за нашите джипове. Жест, който показва, че мисията ни не остава незабелязана и се цени от месната общност и бизнес.