Отново сигнали за бомби в столични училища, научи "Фокус". Става въпрос за 25 ОУ "Д-р Петър Берон" в столичния район "Красно село". 

Към този момент възпитаниците са евакуирани, като са извън сградата на учебното заведение. 

От СДВР съобщиха за "Фокус", че сигналът е подаден малко след 8:00ч. и към момента учебните занятия в училището са прекратени. Предстои, по преценка на училищното ръководство, да се реши дали часовете ще бъдат преустановени до края на деня.

Столичната дирекция на вътрешните работи уточни за нашия екип, че са постъпили още няколко сигнала в учебни заведения в София и към момента всички деца са евакуирани. Начинът, по който са били заплашени за пореден път е чрез електронни писма.

Това е първият случай за тази седмица. През изминалата бяха зачестили, в няколко поредни дни имаше подадени множество сигнали в училища в цялата страна, както и в един университет - УНСС. 

Припомняме, че малко след това спецполицаи от ГДБОП задържаха 16-годишен младеж от Пловдив за фалшиви сигнали за бомби. А главният секретар на МВР гл. комисар Петър Тодоров коментира, че общо в страната задържаните по тази линия са 8 (бел. ред.: към 1 април).

Всичко по темата ни тук: "Сигнали за бомби в български училища".