Отново отложиха делото за жестокото убийство на бездомника на Джумаята в Пловдив за 8 декември 2022 година, предаде репортер на Агенция "Фокус". Причината за отлагането е неявяването на последните двама от свидетелите - очевидци, подали сигнала на тел. 112.

45-годишният Кирил Стоянов и Цанко Петрунов, на 44 г. са обвинени за убийството на бездомника Лалко Журков. Клошарят бе пребит зверски на 7 юли 2021 година близо до Джумая джамия.

Лалко се познавал с двамата от дълго време. Често са били заедно в градинката на Джумаята и пиели почти всяка вечер. Последните два дни бездомникът дори е живял в дома на един от убийците си. Преди инцидента, тримата отново пиели алкохол в градинката, когато започнал скандалът.

Причината за това станала малолетна девойка. Според свидетелски показания Лалко седнал до момичето и започнал да го опипва. Възмущението от неговата постъпка приятелите му по чашка решили да му покажат с бой. Удряли го с ръце по главата. Побоят продължил около 10 минути, за което време двамата нанесли на бездомника повече от 20 удара в главата. Той паднал на земята и не успял да стане повече. Вместо да му помогнат, те продължили да пият.

Сигналът за човек в безпомощно състояние бил подаден от случайни минувачи. Пристигналият на място медицински екип констатирали смъртта на Лалко.