Столичният район "Красно село“ остава без кмет и след проведената извънредна сесия на Столичния общински съвет. Проведоха се дълги дебати по време на които имаше предложени и гласувани няколко кандидатури, научи "Фокус".

Бяха подложени кандидатурите на двама от тримата досегашни заместници на Станиславова - Албена Белянова и Веселин Кирев, чийто имена бяха предложени от независимия общински съветник и бивш съдия Методи Лалов.

В началото на сесията стана ясно, че третият зам.-кмет на "Красно село“ Николай Веселинов, назначен от Станиславова за временен кмет на 1 март (правомощията й са прекратени на 28 февруари), вчера е връчил заповед за прекратяване на договора на колегата си Белянова.

Кандидатурата й все пак бе гласувана, но нито тя, нито тази на Кирев не събра необходимото мнозинство. Третият зам.-кмет на "Красно село“ – споменатият Веселинов, уведоми Столичния общински съвет, че не желае да бъде предлаган за временен кмет. 

Новият районен кмет трябва да заеме мястото на отстранената Росина Станиславова, чийто правомощия бяха прекратени през февруари след влязло в сила съдебно решение за установен конфликт на интереси.

Припомняме, че преди седмица на редовната си сесия СОС не намери решение на кризата в "Красно село“. 

По предложение на председателя на Столичния общински съвет Георги Георгиев беше решено кметът на София Йорданка Фандъкова да назначи временен началник на администрацията на "Красно село“ със срок до 6 април, когато ще е следващата сесия на градския парламент.