С началото на учебната година стартираха и традиционните беседи на полицейски служители, в които те припомнят на децата правилата за пътна безопасност, предаде кореспондент на "Фокус“.

Във Велико Търново служителите на реда избраха един по-нетрадиционен начин, за да привлекат вниманието на младежите – те ги изведоха извън училище, за да им покажат нагледно как трябва да се държат като участници в пътното движение.

Ученици от 1 до 7 клас на СУ "Владимир Комаров“ се срещнаха със служител от сектор "Пътна полиция“ при ОД на МВР – Велико Търново.

"По-малките си припомниха основните правила за пресичане на пътното платно, управлението на велосипед и изискванията към тях, като пътници в превозно средство. Най-малките – първокласниците направиха демонстрация на правилно пресичане на пешеходна пътека под зоркия поглед на полицейския служител. С по-големите ученици беседата беше посветена на правилата при управление на велосипеди, тротинетки и други превозни средства. Те си припомниха и уменията сами да се предпазват, когато са навън“, уточняват от търновската полиция.

Беседите продължават и в други училища, не само във Велико Търново, но и на територията на цялата област.