И през този месец на територията на цялата област Пазарджик се е провела масирана специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността.

От ОДМВР-Пазарджик уточняват, че тя се е превърнала във вече традиционна за региона, а реализирането и има за цел да активизира противодействието на битовата престъпност, да се засили контрола над участниците в движението по пътищата, като в общинските и областния център, така и в малките населени места.

В операцията активно участие са взели служители от отдели и сектори в ОДМВР-Пазарджик, полицейските управления в Пазарджик, Септември, Панагюрище, Пещера и Велинград, както и няколко екипа на Зоналното жандармерийско управление в гр. Пловдив".

Извършени са проверки на 1087 човека, 890 моторни превозни средства, 67 търговски обекти, питейни и увеселителни заведения, заложни къщи. За установени нарушения на Закона за движение по пътищата и Закона за българските лични документи са издадени 44 акта и 328 фиша. Разкрити са общо 16 престъпления, като в арестите на районните управления са задържани 3 човека.

Органите на реда са установили самоличността на извършителите на 6 кражби – от магазини и павилиони, от стопански двор, кражба на метали и домова кражба. Засечено е едно лице притежаващо 8 топчета синтетичен канабиноид. Разкрити са три случая на унищожаване и повреждане на чуждо имущество и един свързан с нелегална търговия с алкохол без бандерол. От частен дом в Белово са иззети 63 литра високоградусов алкохол. Водач на автомобил е задържан за управление под въздействието на наркотични вещества.

"Успоредно с това в сряда на територията на гр. Пазарджик се е проведе акция за засилен контрол над водачите на МПС по отношение на неправилното паркиране. Тя е била осъществена в сътрудничество с представители на общинската администрация в Пазарджик. В нея от страна на органите на МВР са участвали 32 служители на териториална полиция при РУ-Пазарджик и сектор "Пътна полиция". За установени от полицаите нарушения на режима на престой и паркиране на автомобили са съставени общо 180 фиша", съобщават от ОДМВР-Пазарджик.