Врачанският окръжен съд постанови решение, с което от двама съпрузи М. П. и Ц. П. се отнема в полза на държавата незаконно придобито недвижимо и движимо имущество на обща стойност 369 055 лв., съобщиха от пресцентъра на съда. Делото в Окръжен съд – Враца бе образувано по искова молба на Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ), констатирала несъответствие в доходите и имуществото на двамата.

Комисията започнала проверка на имуществото им, след като е уведомена от Специализирана прокуратура – София, че като обвиняеми са привлечени М. П. и Ц. П. за това, че през периода от януари 2016 г. до ноември 2017 г. мъжът ръководел, а жената участвала в организирана престъпна група за трафик на хора, а съпругът е обвинен и в това, че е набирал жени с цел проституция. Проверяваният период за незаконно придобито имущество от двамата е от 26.02.2008 г. до 26.02.2018 г. 

Със своето решение Врачанският окръжен съд постанови да бъдат иззети от М. П. и Ц. П. в полза на държавата общо 11 недвижими имота във Враца и в села от областта, два леки автомобила и суми, представляващи пазарната стойност на отчуждени четири леки автомобила и един мотоциклет. Иззетото недвижимо и движимо имущество е на обща стойност 369 055 лв. 

Решението на Врачанския окръжен съд подлежи на обжалване пред Софийския апелативен съд в законоустановения срок.