Заради прогнозата за лошо време уникалният за България концерт на 1000 свещи, предвиден за 19-ти април на Хълм Бунарджик в Пловдив, се отлага. За да не се развали магията и неповторимата атмосфера на събитието, то ще се проведе през летните месеци.

През лятото, гостите могат да очакват вълнуващ и страстен джаз, изразен чрез топлия тембър на Боби Вълчев и спиращите дъха негови импровизации и сола на пиано и тромпет. Той ще се допълни от виртуозите от Биг бенд Пловдив с ръководител Николай Гешев.

Стремежът на Боби Вълчев е събитието да стане традиционно и да се провежда на емблематични исторически места. Той вече създаде такава практика с благотворителни коледни концерти, които имаха две издания и подкрепиха благородни каузи, свързани с деца. Тези целенасочени мероприятия са част от плановете му скоро да се завърне с постоянни творчески и работни проекти в България.

Боби Вълчев е един от най-известните родни джазмени. Певец, пианист, тромпетист, композитор и учител. Вече над 14 години той живее, твори и преподава джаз в Дубай. Наскоро музикантът получи и изключително високо отличие – златна виза от правителството на Обединените Арабски Емирства за принос към културата и образованието на Дубай. Участва в множество събития по цял свят, сред които такива за Кралските семейства на ОАЕ, изложби и много корпоративни, социални и частни събития, част е от много световни джаз фестивали, както и е делял една сцена с имена като Том Джоунс, Лионел Ричи, Крис Боти, Джейми Кълъм, Стинг и Earth, Wind & Fire.