Най­-мащабното пътуващо книжно изложение "Алея на книгата“ и тази година ще допълни културния и духовен живот в Габрово, съобщават от общината. Събитието се организира в партньорство между Община Габрово и Регионална библиотека "Априлов – Палаузов“ с Асоциация "Българска книга“ .

В дните от 13 до 16 юни тазгодишното издание ще събере представители на седемнадесет водещи български издателства и както всеки път публиката ще има възможност за среща с автори на литература за деца и за възрастни. "Алея на книгата“ се провежда за трети пореден път в града на новосветското образование, на будители и визионерите, оставили трайна следа в книжовното богатство на страната ни. А публиката - от най-малките до възрастните, очакваща всяка среща с нови и различни автори с интерес и любопитство превръща събитието в традиция.

През настоящата година шатрите на книжното изложение, което ще продължи до неделя, ще бъдат разположени на пешеходната улица "Радецка“. Литературният кът за разговори с авторите и съпътстваща програма ще е разположен в двора на Интерактивния музей на индустрията. Габровската публика и гостите на града могат да очакват интересни срещи с Михаил Вешим, Ангел Иванов, Радостина Николова, Боян Боев и Мая Бочева. И ако на пръв поглед някои от имената Ви се струват познати, то сме сигурни, че има с какво ново да бъдете изненадани.

“Алея на книгата" се открива официално на 13 юни (четвъртък) в 17:30 часа, а тридесет минути по-рано може да се насладите на музикалния поздрав на Оркестър "Габрово“ към всички приятели на книгата.

Работното време на изложението от четвъртък до събота включително е от 10:00 до 19:00 ч., а в неделя – от 10:00 до 14:00 часа.