За поредна година в Кюстендил ще бъде открит Празникът на плодородието, предаде репортер на "Фокус“.  Празникът се провежда ежегодно от 2008 година и се организира от Община Кюстендил, съвместно с Институт по земеделие – Кюстендил. Богата художествена програма и красиво аранжирани щандове с плодове и зеленчуци радват посетителите. Гостите на "Празника на плодородието“ се забавляват в спортни зони и тематични художествени ателиета с аниматори. Занаятчии и търговци от Кюстендил и региона представят своите художествени произведения, а земеделски производители продават своята чиста и здравословна продукция, директно на потребителите.

Празникът започва в парка пред Художествена галерия "Владимир Димитров – Майстора" от 11.00 часа. Предстои изложение на художествено аранжирани щандове с плодове и зеленчуци "Плодородието в Кюстендилския край“. Организират се арт-ателиета и работилници за деца. Официалното откриване е в 12.00 часа. След това ще бъдат представени сортове ябълки от Институт по земеделие – Кюстендил. Програмата ще продължи с фолклорен празник.

От 18.00 часа на площад "Велбъжд“ ще се проведе Европейска нощ на спорта, а от 20.00 часа на сцената пред художествената галерия ще се състои концерт на Тома, Керана и "Космонавтите“. Следва и светлинно шоу с дронове.

Венцеслав ИЛЧЕВ