С музикална програма и танци на впечатляващи мажоретни състави ще бъде открито официално 38-то издание на Национална изложба на цветя "Флора Бургас 2023“, съобщиха от Общината. 

Повече от 90 фирми, професионални организации, земеделски производители, флористи и професионалисти в сферата на цветното изкуство ще покажат най-доброто от своята продукция. В периода от 28 април до 8 май всички гости на красивото изложение ще имат възможността да посетят търговските щандове на участниците, да получат съвети за отглеждането на растения и поддържането на своите градини, да разгледат откритите изложбени площи с цветни арт инсталации и аранжировки на цветя.

По темата "Природата – творец и вдъхновител“ и направлението в изкуството ландарт работят фирмите участници и професионалните флористи Емилия Николова, Ради Вълканова, Нина Йотовска – Харанги, Альона Кисса, сертифицираният преподавател по икебана Антония Ценова.

Специален гост на тазгодишното издание на цветното изложение ще бъде Петер Панцел -унгарски майстор флорист, европейски шампион по флористика за младежи, преподавател в школата DA academia и арт сътрудник в Decoracio&Desing, автор на две книги по флористика. Той ще демонстрира пред флористи стъпките за аранжиране на маса за сватбено събитие. Участието на унгарската фирма Decoracio&Desing и представянето на нейната богата гама от продукти е насочено най-вече към професионалисти в областта на цветното изкуство.

Информация за всички фирми участници и предлаганите от тях продукти можете да откриете в събитието, създадено в социалните мрежи - тук.