С участие на гимнастиците от представителния отбор на ГСАГД "Кольо Фичето" и състезателна щафета между ученици в двора на учебното заведение беше открито още едно комбинирано спортно игрище в град Ямбол. Финансовите средства за неговото изграждане са осигурени от Община Ямбол и от гимназията, съобщиха от Община Ямбол.

Спортната площадка, покрита с настилка от тартан, включва едно баскетболно игрище, както и игрище за минифутбол.

На мероприятието присъстваха кметът на Ямбол Валентин Ревански и неговият заместник Енчо Керязов.

"За нас е голяма чест заедно да открием още едно спортно съоръжение в нашия град. Това е доказателство, че с общи усилия в Ямбол може да се постигнат много хубави неща. Щастлив съм, че в последните години наблюдаваме възраждане на спортната култура и масовия спорт в Ямбол. На децата пожелавам здраве и много весели мигове, но също така им напомням, че направеното трябва да се пази, защото е създадено с много грижи и любов", каза кметът на Ямбол.

Директорът на гимназията Мария Тонкова благодари на Община Ямбол за помощта и възможността училището да получи тази спортна площадка, изтъквайки, че това е още една стъпка към правилното и успешното развитие на гимназията и на град Ямбол.

За последните две години девет са новите комбинирани площадки с тартанова настилка в Ямбол, а обществено достъпните спортни игрища са единадесет на брой.

Предстои откриването на още площадки - в ямболските квартали "Зорница", "Христо Ботев", "Граф Игнатиев" - до блок 72, както и в Основно училище "Йордан Йовков".