С кратка церемония бе открита обновената медицинска служба в село Устина. Трикольорната лента преряза кметът на община "Родопи“ Павел Михайлов, заедно с кмета на селото Нели Бундева. Събитието уважиха заместник-кметът Емилия Иванова, общинските съветници Ренгинар Мустафова и Галина Вълева, граждани.

"Поехме ангажимент пред жителите на село Устина да подобрим окаяното състояние, в което се намираше сградата на здравната служба. Крайният резултат и условията, при които медицинските специалисти ще посрещат пациентите си са много добри и в полза на всички. А местните жители да са спокойни, че има къде да потърсят и намерят здравни услуги. От десетилетия сградата имаше нужда от цялостен ремонт. Затова и общината задели средства, за да стане това факт, който в момента виждате“, коментира кметът на общината Павел Михайлов.

Сградата на лечебното заведение е изцяло санирана и със сменена дограма, извършен е и ремонт на помещенията и санитарните възли. Ще бъде обособена и чакалня. В момента в здравната служба са разположени два лекарски кабинета, зъболекарски кабинет, обособена е и аптека. Сградата е строена през 60-те години на миналия век и оттогава са извършвани единствено козметични ремонти.