Откриха обновения участък от ул. "Иларион Макариополски“ в частта ул. "Марин Дринов“ до ул. "Гео Милев", предаде репортер на Агенция "Фокус". Във въпросната зона е подменена тротоарната настилка, обособени са местата за паркиране, облагородени са зелените площи, засадени са трева, туи, както и няколко дървета. Предстои и засаждане на още растителност, когато сезонът позволява това.

300 000 лева е инвестицията, а обновеният участък е над 200 метра. 2 млн. лева е бюджетът на район "Централен" за 2022 г. за ремонти на инфраструктурата.

"През годината извършихме много текущи ремонти, отстранихме дупки по улиците, обновихме детски площадки, подмяна на съоръженията. За съжаление вече няма налични средства в бюджета, вече сме на червено. Когато има яснота ще продължим да работим, защото има обекти от 30-те години и те само се експлоатират, без да се инвестира в тях, сподели кметът на район "Централен" Георги Стаменов.

"Имаме и много проекти, които имат крещяща нужда от финансиране и реализация", допълни той. 

Кметът на район "
Централен" посочи още конкретните си приоритети паркинг на ул. "Загоре", на бул. "Санкт Петербург" около дирекция "Социално подпомагане" на бул. "Васил Априлов".

По думите на районния кмет един от значимите обекти в района - Дондуковата градина - има договор за изпълнение на стойност 3,6 млн. лв. на база КСС от 2019г. Строителят е готов да стартира, въпреки че знае че сумата няма да бъде достатъчна. Подадено е и искане към държавата за целево финансиране, така че да стартира обекта и в рамките на три бюджетни години да се реализира.