От доста години в идеалния център нямаше нова детска площадка - защото мястото е кът, защото са сложни градоустройстввените режими, въобще - защото е трудно. Открихме новата площадка в Княжеската градина и децата вече я оцениха. Това написа кметът на район "Средец" Трайчо Трайков в личния си профил във Facebook. 

Ето какво още добави той:

"Хората, които видяха как за същинското изграждане бяха нужни само 2-3 седмици ме гледат в недоумение, когато разберат, че целият процес отне повече от 2 години. Като се започне от одобрение на идеята в дирекциите на СО, виза за проектиране от НАГ, одобрение от НИНКН, две обществени обсъждания, РЕСУТ, бюджетиране в СО и СОС, проектиране с одобрение на проекта от три организации, разрешително за строеж със съобщаване, процедура по ЗОП, съобразяване с променената междувременно Наредба за детските площадки...добавете и опциите за съдебен контрол и обжалване на поне две места по веригата. 

Сигурен съм, че пропускам нещо, но мисля, че картината е ясна. Така е при нас.

За наличните 144 квадратни метра се стремихме и постигнахме максимална игрова стойност (брой деца, които могат да играят безопасно по едно и също време). Със здрави и качествени материали. Благодаря на всички, които помогнаха - в СО, СОС, хора от квартала, които дадоха положителни становища, експертни съвети, кадастър и др. Ще имаме нужда от съдействие и при реализиране на плана ни за втора част на площадката. А също и за поставяне на парково осветление. И каменният хипопотам от пясъчника е добре, преместен е на няколко метра встрани, в градината".