Производителят на електроника (EMS) ESCATEC създаде ново производствено съоръжение в България, съобщиха от компанията. Разположен е в Пловдив. Точната локация е бул. "Васил Априлов" 141. Обектът е 9-ият производствен комплекс на ESCATEC в световен мащаб. 

Съоръжението от 4000 м² в България вече функционира с необходимото оборудване, процеси и квалифицирана работна ръка. 

"ESCATEC България е важен нов обект в портфолиото ни. Клиентите могат да очакват, че предоставяме решение с най-добра стойност, независимо от региона," каза Чарлз-Александре Албин, изпълнителен директор на ESCATEC и директор за стратегическо развитие.

Албин отбелязва, че в дългосрочен план ESCATEC България може да се превърне в основното производствено съоръжение на групата в Европа за формоване на пластмаса и сглобяване на електроника. Toва може да стане факт заради членството на България в Европейския съюз и стратегическото местоположение на Пловдив. От своя стана насселението на Пловдив значително се увеличава, има голяма индустриална база, а неговите транспортни връзки осигуряват удобен достъп до по-широкия европейски пазар.

Компанията разработва технология за системи за военна и космическа употреба, за офталмология, за слухови апарати и автомобилни сензори за налягане. Нейните услуги се използват и на пазара на полупроводници и за предотвратяване на фалшиви устройства в продуктите.

Клиентската база на ESCATEC до голяма степен се състои от основни OEM марки, базирани в Европа и Северна Америка. Със седалище в остров Пенанг, Малайзия, производствената мрежа на групата сега се състои от две съоръжения в Пенанг и Джохор Бахру, Малайзия; две в Хомутов в Чехия; един в Лутъруърт в Обединеното кралство; усъвършенствано производствено съоръжение в Хербруг, Швейцария; и това най-ново съоръжение в България.

Освен това групата управлява Център за проектиране и развитие (D&D) в Швейцария и има стратегически партньорства в Хърватия и Съединените щати.