Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов, главен комисар Димитър Кангалджиев - заместник-главен секретар на МВР, старши комисар Георги Чергов – директор на Областна дирекция на МВР Пловдив, главен инспектор Генчо Гусев – началник на Районно управление Карлово към Областна дирекция на МВР, заместник-кметовете Антон Минев и Данка Люртова, секретарят на общината Стефан Стефанов и председателят на Общински съвет Карлово – Доньо Тодоров присъстваха на официалното откриване на Полицейския участък в село Розино на 5 октомври.

След многократно проведени срещи, започнали още през 2007 година между д-р Кабаиванов с министри на вътрешните работи, заемащи този пост през годините, и разменена кореспонденция между двете институции, Участък Розино към Районно управление Карлово вече е факт. "Нашата цел е подобряване на сигурността и ограничаване на битовата престъпност в района с 10-хилядно население. Община Карлово извърши преустройство на част от здравна служба. След изготвяне на проект и процедури по избор на строителен надзор и изпълнител, бяха извършени строително-монтажни работи по вътрешното преустройство на стойност 100 800 лева. Направен бе и ремонт на външната фасада и на покрива - на стойност 37 000 лева. Средствата по преустройството и ремонта на сградата бяха осигурени от Община Карлово, с решение на Общинския съвет. Убеден съм, че разкриването на участъка ще допринесе за по-ефективно противодействие на престъпността и осигуряване на добър обществен ред; за безкомпромисна борба срещу наркоразпространението, нелегалната миграция и трафика на хора и ще повиши качеството на оперативната и издирвателна дейност в целия район.“, каза д-р Кабаиванов.

"Благодаря на Община Карлово за изключително доброто и тясно сътрудничество в името на общата цел – защита на законните права и интереси на гражданите, подобряване средата им на живот и цялостно противодействие на престъпността.“, каза гл. комисар Димитър Кангалджиев.