Голямо количество марихуана е открито в хладилен камион с месо в Перник, стана ясно по време на съвместен брифинг на прокуратура, ГДБОП и Агенция "Митници", предаде репортер на Агенция "Фокус"

В тежкотоварна композиция, натоварена с месо, на паркинг в град Перник са установени и иззети пресовани и вакуумирани 76 броя пакета, съдържащи растителна маса. При направен наркотест е реагирала на марихуана с много високо качество.

Приблизителната стойност на наркотика възлиза на 800 000 лева. Общото количество е около 80 килограма. Марихуаната е била скрита сред 22 тона месо, натоварени в камиона. 

На територията на паркинга в непосредствено близост до композицията е установен фургон, в който разследващите са намерили и иззели оборудване за производство на марихуана.

С постановление на наблюдаващия прокурор в качеството на обвиняеми са привлечени три лица. Същите са задържани за 72 часа. Предстои наблюдаващия прокурор да внесе в Окръжния съд искане за постоянна мярка "задържане под стража“ и за трите лица.

Нели СТАВРЕВА