Голямо количество наркотични вещества са открити при полицейска операция на служители от РУ Свиленград и ОДМВР Хасково. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на вътрешните работи. 

За срок до 24 часа са задържани мъж на 32 години и 52-годишна жена.

Специализираната акция е проведена на територията на град Свиленград през вчерашния ден. Около 13 часа на ул. "Васил Левски" полицейски екипи спират за проверка лек автомобил, шофиран от 32-годишен мъж, с когото пътувала и жена на 52 години. Направената на място справка в системите на вътрешното министерство показала, че двамата са без криминалистични регистрации и са неосъждани. При последвалите процесуални действия, униформените открили в портмонето на жената 0,8 грама бяло прахообразно вещество, реагиращо на кокаин. Водачът на превозното средство бил тестван за употреба на алкохол и наркотици, като пробите му дали отрицателен резултат. Претърсването продължило и в обитавания от тях дом, където служители от РУ Свиленград и криминалисти от ОДМВР Хасково намерили два килограма кафяво прахообразно вещество, което при извършен полеви наркотест реагирало на хероин, и около 57 грама бяло прахообразно вещество -кокаин.

Мъжът и жената са задържани за срок до 24 часа в РУ Свиленград. По случая е образувано досъдебно производство, работата по което продължава под наблюдението на прокуратурата.