Днес се открива най­-мащабното пътуващо книжно изложение "Алея на книгата“, което за трети път гостува в нашия град. Събитието се организира в партньорство между Община Габрово и Регионална библиотека "Априлов – Палаузов“  с Асоциация "Българска книга“, съобщиха от общината.

В дните от 13 до 16 юни тазгодишното издание ще събере представители на седемнадесет водещи български издателства и както всеки път публиката ще има възможност за среща с автори на литература за деца и за възрастни.

Шатрите на книжното изложение, ще бъдат разположени на пешеходната улица "Радецка“, а срещите с авторите и съпътстваща програма ще се състоят в двора на Интерактивния музей на индустрията. Габровската публика и гостите на града могат да очакват интересни срещи с Михаил Вешим, Ангел Иванов, Владислав Симеонов, Боян Боев. Разбира си е и в това издание най-малките габровчета ще имат възможността да се срещнат с увлекателните разказвачи на детски истории Радостина Николова и Мая Бочева. А преди всяка среща Държавен куклен театър – Габрово ще ги зарадва с куклено представление – в събота "Зли вълшебства с весел край“, а в неделя – "Червената шапчица“.

Официалното откриване на “Алея на книгата" е в 17:30 часа в двора на Интерактивен музей на индустрията, а тридесет минути по-рано може да се насладите на музикалния поздрав на Оркестър "Габрово“ към всички приятели на книгата. В 18:00 ч. е и първата от поредицата "Срещи с автограф“ с майстора на хумора и сатирата Михаил Вешим.

Работното време на изложението от четвъртък до събота включително е от 10:00 до 19:00 ч., а в неделя – от 10:00 до 14:00 часа.