Отделението по вътрешни болести към МБАЛ "Д-р Иван Селимински“ в Котел  вече се намира в сградата на Общинския медицински център. Днес, на празника на града, в новите помещения беше извършен водосвет за здраве.

 Кметът на Котел Коста Каранашев благодари на изпълнителния директор на болницата - д-р Васислав Петров, че преди около десет години пое ангажимент към жителите на града и откри вътрешното отделение.

"До ден днешен, благодарение на неговата дума, в града ни има здравеопазване. Пожелавам на целия персонал на отделението да бъдат живи и здрави! Да се отнасят добре с пациентите, както и пациентите да се отнасят добре с тях“, каза Коста Каранашев.

Изпълнителният директор на МБАЛ "Д-р Иван Селимински“ – Сливен д-р Васислав Петров от своя страна благодари на кмета на Котел, на Общинския съвет и общинските съветници, за това че експедитивно са реагирали и са предоставили помещенията в Общинския медицински център за нуждите на отделението.

"За нас имаше реална опасност тази зима да останем на студено и нямаше да имаме възможност да изпълняваме работата си. Благодарение на бързата ви реакция, ние успяхме да се преместим тук, в тази прекрасна сграда. Докато има лекари от Котел и медицински специалисти, които имат желание да работят в това отделение, то няма да бъде закрито“, каза още д-р Петров.

 Отделението разполага с приемно-консултативен кабинет, трима лекари, седем медицински сестри и шест санитарки. Разкритите легла по пулмология и кардиология са 18. Отделението има собствен ехокардиограф и ЕКГ.  Професионалната дейност, осъществявана от лекарите и другите медицински специалисти, е насочена към лежащо болни, спешни и планови пациенти с остри белодробни и сърдечно-съдови заболявания, които се нуждаят от активно болнично лечение. Отделението по Вътрешни болести ще осигурява денонощен прием на болни по спешност, 12-часов планов прием и 24-часова диагностика на пациенти от община Котел.