Отборът на ПГДС "Цар Иван Асен II" спечели мисловната игра "Здрави и успешни". В игра на знанието участваха девет отбора от хасковските гимназии. На второ място се класираха учениците от ПГТ "Александър Паскалев“, на трето място е отборът на ЕГ "Проф. д-р Асен Златаров". Тази информация разпространиха от Община Хасково.

Община Хасково и Превантивно-информационният център по наркотични вещества организираха т.нар. куиз – отборна мисловна игра за знания "Здрави и успешни“. Викторината е една от инициативите, които ПИЦНВ организира по повод 26 юни - Международен ден за борба с употребата и злоупотребата с наркотични вещества.

В мисловната игра участваха ученици от 9 – 11 клас от ПМГ "Акад. Боян Петканчин“, ЕГ "Проф. д-р Асен Златаров“, ПГДС “Цар Иван Асен II“, ФСГ “Атанас Буров“, СУ "Стефан Караджа“, ПГТ "Александър Паскалев“, ПГЛП "Райна Княгиня“, ПГМЕТ "Стойчо и Кица Марчеви“, ПГТАТ "Никола Вапцаров“. Те отговаряха на въпроси от различни области на знанието, включително и свързани с вредното въздействие на психоактивни вещества (ПАВ). Мисловната игра се води от организацията "Куиз-дис“ Стара Загора.

Целта на игрите на знанието е превенция на употребата и злоупотребата с наркотични вещества, чрез осигуряване на възможности за участие на младите хора в алтернативни форми за развитие на техните интереси, способности и таланти.