Отборът на Кюстендил стана първи в националното състезание за доброволци, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР – Кюстендил. Отборът на Езиковата гимназия  "Млад доброволец“ се завърна от   първото Национално състезание за млади доброволци победител.  

В надпреварата кюстендилският отбор, воден от обучителят им от Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението“ – Кюстендил, Благой Везенков, бе най-добър сред състезаващите се 7 от  община Казанлък, община Варна, община Кюстендил, община Белово -2 отбора, и община Велинград -2 отбора, в три нелеки дисциплини: "Поставяне на главен шланг за бързина и издърпване на въже с гума“, "Построяване на смесена водопроводна шлангова линия“ и "Щафета – построяване на дига“. Участниците в състезанието принадлежат към училищнния МПО "Млад огнеборец“ и традиционно са сред най-добрите.

Националното състезание бе организирано от ГД "Пожарна безопасност и защита на населението“ – МВР, и Националната асоциация на доброволците в Република България, а домакин Община Казанлък.  Наградата за победителите е купа, медали и грамоти.