Първото по рода си отборно състезание "Чудобой", включващо 6 дисциплини – катерене, колоездене, гребане с каяк, ориентиране, стрелба с лък и етап с логическа задача, ще се проведе в периода 24-25.09.2022 г. в района на Варна. Организатори са СК "Чудните скали" и Велоклуб "Устрем",  с подкрепата на дирекция "Спорт“ при Община Варна. Инициативата е част от програмата за Европейската седмица на спорта.

Състезанието "Чудобой" е подходящо, както за хора с добра физическа подготовка и технически умения, така и за тези, които искат просто да се забавляват и да научат нещо ново и полезно. Турнирът е отборен, като всеки тим се състои от двама души. Участниците могат да бъдат пълнолетни, както и непълнолетни, ако са придружавани от пълнолетен участник.

Състезателите се движат заедно и преминават през различните 6 етапа (участието във всички етапи е препоръчително, но не задължително). Класирането е общо за всички участници, на база резултатите от всички етапи. Победител е отборът, събрал най-много точки от всички етапи, като всяко място в класирането в отделните дисциплини ще носи точки. 

Наградният фонд ще бъде осигурен от Община Варна и Магазин "Декатлон“.

За записване: https://tracksport.live/e/cudoboi-city-2022

За повече информация относно "Чудобой" 2022:

фейсбук събитие: Чудобой city 2022

или интернет адрес: Чудобой city 2022