110 години от превземането на Одринската крепост отбелязваме на 13-ти март. От Регионалния исторически музей припомнят за "Фокус“, че щурмът се случва в хода на Балканската война 1912-1913 година.

Специална изложба, посветена на годишнината, подрежда търновският музей. Експозицията е на 18-те табла пред Факултета по Изобразителни изкуства в центъра на Велико Търново. Паната представят различни епизоди, запечатани във фотографии, документи и вещи, свързани с град Одрин и превземането му.

Акцент в изложбата е снимка с посвещение и дата "13 март 1913 година в Одрин – "Моите сърдечни поздрави и Одрин е български вече. Ваш Г. Чорбаджийски“. Този надпис дава и името на самата експозиция. Авторът му Георги Чорбаджийски – брат на писателя Чудомир – прави снимка за спомен след превземането на града заедно с двама свои бойни другари, която праща на своите родители.

Материалите, използвани в изложбата, се публикуват и пускат за първи път в научно обръщение. Те са от архивите на Дирекция "Държавен военноисторически архив“ – Велико Търново, Музей на фотографията и съвременните визуални изкуства– Казанлък, Министерство на отбраната, Николай Гичев, Лилия Димитрова, Хриси Владкова, Петя Големанова, Александър Въчков, Симеон Цветков.