Продължават специализираните полицейски действия по установяването на 17-годишната Ивана  от Дупница, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР – Кюстендил. За "Фокус“ говорителят Полицията в града Катя Табачка посочи, че действията продължават.

От Областната дирекция припомнят, че момичето е  в неизвестност от 22 февруари, когато семейството й потърсило помощ да бъде открита. Непълнолетната Ивана  е обявена за общодържавно издирване веднага след заявеното от родителите й. В Районно управление - Дупница е създаден щаб под ръководството на директора на ОДМВР старши комисар  Светослав Григоров, в работата му са се включили служители на Главна дирекция "Национална полиция“.

"Бяха установени контакти с колегите от областните дирекции на МВР в Югозападна България. За работата на терен бе ангажиран значителен кадрови ресурс на МВР – няколко хиляди полицаи, жандармеристи, пожарникари, ресурс на Горското стопанство, планински спасители“, допълват от пресцентъра на ОД на МВР - Кюстендил.

Посочва се още:

"В първите 7 дни  в работата на терен активно се включиха и доброволци. Пребродена бе огромна територия, често ни затрудняваха и лошите метеорологични условия.

Получихме широката  обществена подкрепа както от местната власт , така и от доброволци, макар понякога да не постигахме хармония, безспорен остава фактът, че каузата ни е една: Да намерим Ивана.

Работата по издирването на Ивана продължава чрез различни оперативни способи, а претърсването на терен се преустановява от утре. Всяка информация, свързана с Ивана, ще бъде детайлно проверявана, за да постигнем желания резултат.

По случая е образувано и досъдебно производство и действията се осъществяват под надзора на прокуратурата“.