От самонаранявания са констатирани увреждания по тялото и главата на изчезналото дете от Болярино. Това съобщиха на брифинг от Окръжна прокуратура-Пловдив и ОДМВР във връзка със случая в село Болярино, предава репортер на Агенция "Фокус" по повод изчезналото и по-късно намерено дете.

"Има данни, че детето е отвлечено. Работеше се и по други версии. Детето беше в шок, с видими следи от наранявания по себе си", обясни Ваня Христева, административен ръководител на Окръжна прокуратура.

Сигналът е подаден на телефон 112 около 10,30 часа. Задействан е голям ресурс, включително и кучета. Претърсени са всички необитаеми постройки и халета. До 18.00 часа всичко това не дало резултат, съобщиха властите.

"Около 18,30 се получи сигнал, че се чуват звуци от определено място, където бе намерено и детето. Бе в уплашено и притеснено състояние. Имаше и езикова бариера, която затрудняваше комуникацията. Извикахме двама преводачи. Детето бе прегледано от медицински екип", заяви шефът на МВР в Пловдив комисар Васил Костадинов.

Констатирани са две увреждания по тялото и по главата на детето. При така събраните доказателства става дума за извършено самонараняване. Момиченцето е обяснило как е станало това, стана ясно на брифинга.

Не е изключена промяна в хода на разследването. 

Извършен е и следствен експеримент на място. Властите съобщават, че заявеното се потвърдило чрез този експеримент. Няма замесен друг човек освен самото дете. Причините в момента се установяват. Детето се е скрило в необитаема къща, намираща се близо до мястото, където живее.