От район "Илинден" поискаха финансиране за обезопасяване на пешеходните пътеки на ул. "Хайдут Сидер", където наскоро отново стана инцидент. Това съобщи кметът на столичния район "Илинден" Емил Бранчевски в личния си профил във Facebook, видя "Фокус".

Районният кмет уточни, че е провел спешна среща с директора и обществения съвет на 3 СУ, както и със зам.-кмета по финанси Иван Василев, с искане да бъде отпуснато финансиране за обезопасяване на пешеходните пътеки на ул. "Хайдут Сидер" пред 3 СУ "Марин Дринов", ПГТЕ и ПГХВТ. На това място наскоро отново стана инцидент, този път с преподавател на 3 СУ. 

"Също така, поисках средства за проектиране на кръгово движение на пл. "Преображение". Първоначално, предложението ми, такъв проект да е част от капиталовата програма за тази година, не беше прието. На срещата обаче получих принципната подкрепа на зам.-кмета за този проект, за което благодаря", добави Емил Бранчевски.

Той напомни, че в района репатрират и стикират изоставени автомобили. От думите му става ясно, че през изминалата седмица са почистени 15 отводнителни шахти. Продължава и премахване на нерегламентирани рекламни материали, както и почистването на детски площадки и междублокови пространства в район "Илинден".