Местната коалиция "Синя София", представлявана от Вили Лилков, Петър Москов и неговата партия КОД, Жаклин Толева, Иван Сотиров и Стефан Иванов, ще участва в предстоящите парламентарни и европейски избори. Коалицията от местна става национална, обявиха основателите на страницата си във Facebook, видя "Фокус".

Публикуваме текста без редакторска намеса:

Ние сме основателите на Синя София.

Заедно взехме решение Синя София да прерасне в национална политическа алтернатива за явяване на предстоящите парламентарни и европейски избори.

Поставяме началото на дясно-консервативен съюз Синя България, като политическа алтернатива на либералните сглобки и левите евразийски политически проекти.

Обръщаме се към всички, които споделят десни и консервативни ценности, към тези, за които личната свобода е върховно благо. Всички, които искат да сложат край на лъжата, безотговорните управления и обедняването на обществото ни и поставят икономическата инициатива в свободния пазар над държавната намеса и диктат.

Всички, които се гордеят с принадлежността си към християнската цивилизация и с българския принос в общия европейски дом, а не се срамуват да се нарекат българи. Всички, които знаят ,че силно общество се гради върху здраво семейство от майка и баща.

Всички, които с гласа си искат да прекъснат червената линия на прехода, изградена от стари и нови политически проекти на клановете на ДС и червената олигархия. Всички, които са убедени, че сигурността ни се гарантира от силна България в Европа на нациите, защитена от евразийските имперски амбиции и за които националната политика се формира от българите, а не от посолства. Независимо дали са от Изток или от Запад!

Вече сме вашия глас в Столичната община и е време той да бъде чут в цяла България! Време е да Ви дадем възможност да говорите и в Народното събрание и Парламента на Европа.

Време е за разумни десни консервативни решения за България.

Обръщаме се към всички граждани и организации, които искат да се присъединят към нас.

Вили Лилков

Жаклин Толева

Иван Сотиров

Петър Москов

Стефан Иванов