Работещите в първото социално предприятие в Добрич "Чудната градина" дариха хранителни пакети на хора с увреждания, предаде репортер на "Фокус". Финансирането за помощите е осигурено от благотворителната организация "Ангели за България". 

В този период на годината в градината, където работят младежи с интелектуални затруднения, тече усилена работа, характерна за пролетния сезон. Вече са пикирани над 5500 коренчета цветя и над 3500 домати и това е само част от огромния обем от работа, които всички вършат усърдно и с добро настроение. В момента от "Чудната градина" търсят квалифициран тракторист с минимум 51 % ТЕЛК, за да бъде назначен на работа при бъдещ проект на фондацията "Св. Николай Чудотворец".

"Работата не е тежка и ще се състои в управление на малък трактор 25 конски сили. Притежаваме пълен набор прикачен инвентар към него, включително фадромно и багерно устройство. Цялата техника и прикачен инвентар е само в ново състояние. През останалото време ще работи като наставник на нашите младежи. Ще бъде и обучен за управлението на роботизирана разсадо-посадъчна машина, без аналог в България", посочват от предприятието.

До започването на проект може да се започне на почасов режим работа и съответно заплащане. "Заради естеството на работата задължително условие е решението на ТЕЛК да не е пречка за правоуправление на трактор. За почасовата работа, която имаме сега може и да е пенсионер", допълват от "Чудната градина". Връзка с екипа може да се осъществи чрез интернет платформите, които поддържа - сайт и Фейсбук профил.

Жулиета НИКОЛОВА