От началото на годината са почистени допълнително над 200 нерегламентирани замърсявания в Добрич, съобщават от пресцентъра на общината.

"Чистотата на Добрич, е тема, която винаги е на дневен ред. Ежедневно сме свидетели на недобросъвестни граждани, които не се съобразяват и замърсяват околната среда. Община Добрич осъществява контрол на сключения договор със сметопочистващата фирма и изисква качество и ефективност, които се постигат с постоянство и дисциплина. Процесът е взаимен защото без участието на гражданите почистването не може да даде добри резултати. Затова Община Добрич за пореден път отправя апел отпадъците да се изхвърлят на регламентирани за това места. Те са оповестявани неведнъж и всеки заинтересован ги знае!", посочват от местната администрация. 

Граждани, които са станали свидетели на нерегламентирано изхвърляне на отпадъците, могат да подават сигнали на зеления телефон в Община Добрич – 058/60 45 73 или на 112.

"Единствено и само от нас зависи каква ще бъде средата, в която живеем! Да бъдем отговорни и добри стопани на Добрич!", отправят апел от общината.