От местната широка ляво-центриска коалиция ЛЕВИЦАТА излязоха с Манифест към гражданите на община Видин. Кандидатът за кмет на Видин Димитър Велков, издигнат от Коалицията, обединяваща  Политическо движение Социалдемократи, МИР, Български социалдемократи, Български възход, прочете документа и призова “Възмутете се, ядосайте се и гласувайте! За да се чуе гласът ви! Защото вие сте овластени да решавате“, предаде репортер на "Фокус“.

Велков допълни, че "в Община Видин местното самоуправление в последният мандат се е превърнало в схема за обогатяване на малцина, в която частният интерес е поставен над обществения на мнозинството видински граждани. Общината е стока и схемаджиите си пазаруват власт в нея, за да произвеждат едно и също управление, като сменят само лицата“.

Кандидатът за кмет на ЛЕВИЦАТА съобщи пред журналисти днес, че в "доклада на "Трансперънси интернешънъл“ от 2023 г. публичността и отчетността на видинския кмет и на изпълнението на договори по обществени поръчки са оценени с двойка, публичността и отчетността по европейски проекти-с тройка.“

Димитър Велков обясни, че Манифестът ще достигне до жителите на Община Видин и всички, нека на предстоящия местен вот да гласуваме и заедно да сложим край на схемаджийското управление. Левицата издига лозинга за предстоящия вот – "Справедливост за Видин! Свобода, Справедливост, Солидарност.“

Представянето на Манифеста бе в офиса на сдружението "Справдливост за Видин“, в къщата на  комунистическия деец, осъден на смърт чрез обесване през 1943 г. Боян Чонос и в пресконференцията участваха кандидати от листата на местната коалиция за общински съветници.