От понеделник се връща обичайната организация на движение по целия булевард "България“ във Велико Търново, включително и в кръстовището с улиците "Беляковско шосе“, "Освобождение“, "Краков“ и "Полтава“. Това става възможно с напредването на дейностите в последния етап от смяната на ВиК-мрежата по големия проект на Общината.

По обичайните си маршрути ще пътуват всички автобусни линии, преминаващи по булеварда - №2, 4, 5, 9, 40, 110, както и крайградските №8, В. Търново – Ново село и др.

Възстановява се обслужването на спирка "Беляковско шосе“ в двете посоки – към централна градска част и към кварталите, както и местоположението на таксиметровата стоянка в района.

Във връзка с последния етап на ВиК-проекта. частично се ограничава движението по ул. "Полтава“ – в участъка от кръстовището с бул. "България“ до ул. "Арх. Петър Матанов“. В тази част ул. "Полтава“ ще е еднопосочна, с направление от бул. "България“ към кв. "Колю Фичето“.

Движещите от ул. "Полтава“ към кръстовището при "Беляковско шосе“ ще ползват обход – по ул. "Арх. Петър Матанов“ и ул. "Краков“. По същия начин ще пътува и автобус №2 в посока от кв. "Колю Фичето“ към централна градска част.

Временната организация на движение е в сила до 31 август или до приключване на строително-монтажните работи.

Към момента асфалтовата настилка в участъците от бул. "България“, където водопроводът и колекторът са сменени, е частично възстановена. Целият булевард ще бъде основно преасфалтиран след приключване на ВиК-проекта.