"Медия груп 24" официално приключи придобиването на национална радиоверига "Фокус" и информационна агенция Фокус.

"Медия груп 24" бе обявена като избрана за купувач на активите на "Фокус" в началото на април, а днес сделката бе финализирана.

От днес радио "Фокус" и информационна агенция "Фокус" функционират под шапката на юридическото дружество "Фокус Медия" ЕООД.

Управител и собственик на капитала на "Фокус Медия" ЕООД е Кирил Налджиев, който е управител и собственик на "Медия груп 24".

"Целта ни от днес в близките месеци е да възстановим нормалната работа на агенция "Фокус“ и радио "Фокус“. Бързо ще върнем агенцията там, където й е мястото – като истинския информационен лидер и източник на бърза и проверена информация от България и света.

Поетапно ще започнем и възстановяването на радио "Фокус“. Скоро ще анонсираме новата си програмна схема, която ще надграждаме непрекъснато през следващата една година. Радио "Фокус“ съвсем скоро ще започне излъчване на новинарски емисии на всеки кръгъл час 24 часа в денонощието. Ще възстановим и сутрешния, дневния и вечерния информационни блокове. Поетапно ще започнем възстановяване и на предавания, ще има и нови такива, ще започнем поетапно възстановяване и на регионалните ни програми. Скоро радио "Фокус" ще продуцира и излъчва в местните си ефири 17 регионални програми – Фокус-София, Фокус-Пловдив, Фокус-Варна, Фокус-Бургас, Фокус-Русе, Фокус-Стара Загора, Фокус-Пазарджик, Фокус- Велико Търново, Фокус-Северозапад, Фокус-Пирин, Фокус-Смолян, Фокус-Североизток, Фокус-Кърджали, Фокус-Плевен, Фокус-Шумен, Фокус-Сливен и Фокус-Хасково.

Приоритет е възстановяване и оптимизиране на мрежата с предаватели на радио "Фокус“, за да се подобри значително сигнала, с който радиото излъчва в цялата страна.

Целта ни е да превърнем национална радиоверига "Фокус“ в модерно информационно радио, с качествени новини и истинска регионална програма в местните радиоефири. Работи се вече и по новата музикална "опаковка“ на радиото“, уточни новият управител на "Фокус“ Кирил Надлжиев.