Детското УНГ отделение на УМБАЛ "Царица Йоанна – ИСУЛ“ вече разполага с обновен и много красив детски кът, който е дарение от Фондация "Ангели за България“, обединяваща българи, живеещи в чужбина, съобщиха от болничното заведение. 

"Клиниката има напълно обновен детски кът, който ще зарадва малчуганите с много нови играчки и забавления. Настолни игри, влакче, детска кухня, книжки и различни плющени приятели ще помогнат на малките пациенти и техните родители престоят им в детското отделение да е по-забавен.

Наскоро отделението получи от доброволците от Фондация "За Доброто“ и таблети, на които безплатно е качена платформата "Уча.се“, за да могат малките ученици да не изостават в уроците докато са в болницата. Дарението беше част от тяхната кампания "Приказка за оздравяване“, казват още от ИСУЛ.

Детското УНГ отделение към Клиниката по ушно-носно-гърлени болести на УМБАЛ "Царица Йоанна – ИСУЛ“ е единственото специализирано у нас за лечение на деца с тежки отити, ларингити, усложнения, свързани с трета сливица, вродени аномалии в носната кухина, както и такива с чужди тела в дихателните пътища. Над 500 малчугани от цялата страна преминават през него на година. 

Към клиниката функционира Национален референтен център за кохлеарна имплантация при деца. Той на практика е единственият, в който се поставят кохлеарни импланти на бебета с вродена загуба на слуха.