От БСП-Варна попитаха кмета на морската ни столица Благомир Коцев дали е запознат с проблема с градския транспорт в Цветния квартал, предаде репортер на "Фокус". Въпросите дойдоха по време на днешната сесия на ОбС-Варна от Зорница Василева, общински съветник от Коалиция "БСП за България". Ето какво каза тя:

"Повече от година Цветния квартал във Варна е район, в който няма градски транспорт – причината е в поредицата от промени на маршрутите на линии с номера 10 и 12 заради ремонтните дейности, които се извършват там.

За да се придвижат до работните си места или до болница, или до училище, или до където и да е в града, те вървят с километри пеша.

Предвид това, запознат ли е г-н Коцев с проблема? Предприемат ли се действия за отстраняването му и ако да, какви, кога е крайният срок за приключване на строително – ремонтните дейности в района и перспективата за спазването му, и може ли да се посочи срок, в който жителите да очакват равен достъп до услугите на Градски транспорт - Варна?

И отново въпросът: "Кога СО "Пчелина" ще има план за улична регулация?", тъй като отговора, който бе даден няма как да удовлетвори хората, които живеят там".