От 6 март в Кюстендил ще има градски транспорт. Това съобщи по време на заседанието на Общински съвет кметът на Община Кюстендил Петър Паунов, предаде репортер на Агенция "Фокус“. Курсовете ще бъдат 11, обиколни. По три курса ще се правят в сутрешните и в работните часове, а през останалото време автобусите ще бъдат през 2 часа.

Кметът допълни, че един от превозвачите се е отказал от курсовете по линията за София, но те са взети от втория превозвач.

"Важно е, че от 6 март ще има градски транспорт. С атрактивните цени и на такситата мисля, че ще настъпи голямо облекчение в хората, които притежават повече автомобили, ще може да се освободят от излишните и да на се натоварват с излишни разходи“, допълни кметът Петър Паунов.

Кметът представи информация относно средните цени за електроенергия през 2021 година. Стана ясно, че в началото на годината са плащани сметки от по 107 лева без ДДС, а след това увеличението е стигнало до 444 лева. "За това са важни компенсациите“, каза Петър Паунов.

В рамките на питанията бяха зададени въпроси относно провелия се на 16 януари протест срещу високите ставки на данъка за моторни превозни средства – дали е имало последващи действия, както и за засиленото полицейско присъствие в момента пред сградата на общината. Беше отправен и въпрос за неработещия към момента закрит басейн в ОУ "Св.св. Кирил и Методий“. Кметът посочи, че на въпросите ще бъде отговорено писмено.

Венцеслав ИЛЧЕВ