Ученици, студенти и пенсионери могат да се възползват от намаленията на картите за градския транспорт и междуселищните линии в община Шумен, предвидени в Постановление №10 на Министерския съвет от 25 януари 2023 година, информира община Шумен.

Учениците до 10-годишна възраст ще пътуват безплатно с карти. За учениците, които са навършили 10 години, цената на картата за пътуване с градския транспорт вече ще е 12 лева. За пенсионерите цената на месечната карта ще е 25 лева (при 30 лева досега). И за двата вида карти намалението е малко по-голямо от предвиденото в Постановлението, обясняват от фирмата "Шумен – Пътнически автотранспорт“ ООД.

В дружеството превозвач е създадена организация за възстановяване на разликата в цената на абонаментните карти за февруари, закупени от ученици и пенсионери в периода от 25 до 31 януари 2023 г. За целта е необходимо гражданите да представят старата карта на гишето, откъдето тя е издадена, в срок до 28 февруари.

Припомняме, че за намалението на превозните документи Министерският съвет отпусна 73 млн. лева на заседанието си на 25 януари, като то важи за цялата страна и ще действа до 31 декември 2023 г.