Районна прокуратура - Стара Загора, предаде на съд полицейски служител за управление на патрулен автомобил след употреба на алкохол. Това съобщиха за "Фокус" от съдебната институция. В обвинителния акт срещу 51-годишния И. П. се посочва, че на 25 януари, по време на дежурство, е управлявал служебен автомобил "Шкода Рапид" с концентрация на алкохол над 1.2 промила, установена по надлежен ред с техническо средство "Алкотест Дрегер". Престъплението е квалифицирано по чл. 343б, ал. 1 от Наказателния кодекс.

И. П. е изпълнявал длъжността старши полицай в Участък - Павел баня, към РУ - Казанлък, и като такъв е имал правомощия да управлява патрулен автомобил - марка "Шкода Рапид".

На 25 януари, старши полицаят е бил определен за наряд за времето от 20:30 часа до 8:30 часа на 26 януари. Около 21.00 часа на 25 януари И. П. се явил в РУ - Казанлък, с управлявания от него служебен автомобил, с който пътувал от Павел баня до Казанлък. Когато стигнал до сградата на полицейското управление, слязъл от колата и там бил тестван с техническото средство, което е отчело 1.56 на хиляда концентрация на алкохол в издишания въздух. Веднага след това И. П. е бил задържани за 24 часа.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което И. П. е обвинен, е лишаване от свобода от една до три години и глоба от 200 до 1000 лева. Предстои Районен съд - Казанлък, да насрочи първо заседание по делото.

Рени АТАНАСОВА