Затварянето на главната улица във Велико Търново, по която по червен килим в последните две вечери преминаха всички абитуриенти на старата столица, доведе до километрични задръствания в града. Колони от автомобили имаше от Южния пътен възел до сградата на пощата, предаде кореспондент на "Фокус“. Допълнително затруднение при придвижването създаде и строежът на новото кръгово кръстовище в района на старото военно училище.

Търновци, които не са свикнали да изчакват толкова дълго, за да стигнат от едно до друго място в града, не закъсняха с недоволството си във Фейсбук. В групите заваляха предположения за инциденти и упреци към Общината и местните власти, че не са въвели правилна организация на движението. Някои нападнаха дори младежите, които завършват училище и предложиха в следващите години тяхното шествие да е в почивен ден или да стартира в 20:00 часа.

"Не може да затварят пътя, в 18:00 часа ли трябва да затворят главната? Само малоумник може да го реши това“, написа един от потребителите.

"Главната беше затворена още в 17:00 часа. Малко толерантност би била в плюс за всички“, опита се да въведе умерен тон друг.

"Ще ходите на балче, а?

- Общинари“, пощегува се трети.

Виновни, според повечето търновци, са местните власти. Имаше и предупреждения, че задръстванията в района ще се повторят, когато строежът на кръговото кръстовище премине в последен етап. Очаква се това да се случи в края на юли или началото на месец август.

Луиза ТРАНЧЕВА