36-годишен мъж е осъден на 15 години лишаване от свобода за опит за убийство и хулиганство при опасен рецидив по обвинение на  Окръжна прокуратура – Плевен. Това съобщават за "Фокус“ от Апелативна прокуратура – Велико Търново

От събраните доказателства по делото е установено, че извършителят М.Л. и пострадалата жена Н.Л. живеели на семейни начала в село Крушовене. Вечерта на 8 ноември 2019-а те имали гости. М.Л. употребил алкохол. В късните часове на деня се качил в лек автомобил заедно с пострадалата и започнал до го управлява с много висока скорост в населеното място, като правел рискови и опасни маневри. Пострадалата се уплашила от поведението на М.Л. и  успяла да отвори вратата на автомобила, скочила в движение и избягала. М.Л. я търсил по улиците, където срещнал пострадалия П.М., на когото нанесъл безпричинен побой. Връщайки се в дома си обвиняемият видял, че гостите са още там, както и пострадалата. Възникнал скандал и  М.Л. започнал да нанася силни удари на Н.Л. Присъстващият В.Н. се опитал да го спре, но деецът нанесъл и на него побой. Извършителят взел нож и пробол с него пострадалата Н.Л. Той направил втори опит да прободе жената, но бил възпрян от присъстващите гости.

Окръжен съд-Плевен признал М.Л. за виновен в извършването на престъпленията, за които е предаден на съд и наложил поотделно наказания за всяко едно от тях, след което определил едно общо наказание, а именно 15 години лишаване от свобода при първоначален строг режим.

Присъдата подлежи на обжалване пред Великотърновския апелативен съд.