По бързата процедура осъдиха 21-годишният Митко Бошнаков от Пловдив.

Той е признат за виновен за това, че на 20.04.2024 г. в гр. Пловдив е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, при управление на моторно превозно средство – лек автомобил, марка "Мерцедес“.

Бошнаков е управлявал автомобила си по бул. "Цариградско шосе“ в гр. Пловдив със скорост от около 127 км/ч, като многократно е надвишил разрешената максимална скорост от 50 км/ч.

Шофирането с висока скорост М.Б. е заснел на видеоклип и с това е създал сериозна опасност за живота и здравето на останалите участници в движението и на граждани.

Престъплението е квалифицирано по чл. 325 ал. 3 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс. Видеоклипът е бил публикуван в социалните мрежи и медии.

Районен съд – Пловдив е наложил на Бошнаков административно наказание – глоба в размер на 2000 лева, както и лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от 1 година. Той е признал вината си. Наказанието е наложено след споразумение, одобрено от Районен съд – Пловдив.