Остра неприятна миризма край Тунджа стресна ямболии. Прокуратурата образува досъдебно проозводство, МВР и РИОСВ се заемат със случая. 

Районна прокуратура-Ямбол образува досъдебно производство за превозване и разтоварване на отпадъци не по установения ред, което е създало опасност за здравето на хората и немаловажни вреди за околната среда на територията на бивш разсадник, намираща се в непосредствена близост до коритото на река Тунджа, гр. Ямбол.

Досъдебното производство, което е образувано за престъпление по чл.353б, ал.1 от НК, е на база множество сигнали от граждани за усещане на неприятна миризма във въздуха, уточняват от Прокуратурата.

Наблюдаващият прокурор е указал на водещите разследването служители от ОДМВР-Ямбол да установят момента, механизма и причините за извършване на деянието, както и неговия автор. Разпредено да бъдат осъществени разпити, както и оглед на мястото, където са изхвърлени отпадъците (територията на бившия разсадник), да бъдат взети и проби за анализ, както и да бъде сезирана РИОСВ-Стара Загора за предприемане на необходимите действия от тяхна страна.